SKAP:s lägenhet i Almuñécar

SKAP:s lägenhet ligger i Almuñécar - en liten stad vid kusten i södra Spanien. Den ligger i skydd av Sierra Nevada, vilket ger platsen ett nästan subtropiskt klimat och en vintertemperatur jämförbar med maj/juni i mellansverige.

I bostadsområdet El Paraiso cirka 2 km öster om Almuñécar äger SKAP en lägenhet med vardagsrum, två sovrum med två sängar i varje rum, fullt utrustat kök, badrum och balkong mot sydväst med utsikt över bergen, havet och den omgivande bebyggelsen. Det finns dessutom inspelningsutrustning bestående av en digitalporta, ett externt ljudkort (om man tar med sig egen dator). Det finns även mikrofoner, gitarr, dragspel och ett digitalpiano.

Lägenheten ligger på femte våningen i ett terrasshus. Det är femtio meter till en av badstränderna. Tycker man att den är för liten så kan man välja annan lämplig badplats på den milslånga stranden öster och väster om staden. 

I och med att den nya lagen om kollektiv förvaltning nu trätt i kraft har förutsättningarna för vistelse i SKAP:s lägenheter förändrats.
Mer om detta kan du läsa här>>

BOKNING

Perioderna du kan söka om att hyra nu är från mitten av april till och med juni 2018. Ansök genom att fylla i formuläret nedan. Sedan får du en bekräftelse av oss per mail inom några dagar om du har tilldelats din period. Du får samtidigt uppgifter om adress och nyckelutlämning samt din inbetalning.

Som vi redan har informerat om tidigare så håller vi på att ta fram ett nytt webbaserat bokningssystem. Detta kommer vara i drift under maj månad så vi ber er ha överseende med denna tillfälliga lösning, tack!

REGLER FÖR TILLDELNING

 • Perioder i lägenheterna hyrs ut i första hand ut till dem som inte besökt lägenheten under innevarande år. Om man hyrt lägenheten en period och ansöker igen samma år hamnar man efter förstagångsresenärer i kön av sökande. 
 • Man får hyra lägenheterna minst en vecka och max två veckor (tisdag-tisdag). Notera dock att de två veckorna måste vara sammanhängande. 
 • Det är först till kvarn som gäller, dessvärre kommer vi inte kunna tillgodose allas önskningar om period. 
 
KOSTNAD OCH BETALNING
 
En vecka: 2 100 kronor
Två veckor: 4 200 kronor
 
 • Inbetalningsuppgifter skickas ut per mail i samband med bokningsbekräftelsen av lägenheten.
 • 30 dagar innan avresa ska hyran vara inbetald till SKAP:s bankgiro. Är det vid bokningstillfället mindre än 30 dagar kvar till din avresa skall hyran betalas direkt när du har fått din bekräftelse. 
 • Om du inte har betalat hyran i tid kommer din bokning att avbokas och en annan medlem kan hyra lägenheten den perioden istället. 
 
AVBOKNING
 
 • Fram till 30 dagar innan avresa kan du avboka lägenheten kostnadsfritt och få pengarna tillbaka. 
 • Vid avbokning efter 30 dagar innan avresa får du tillbaka 50% av hyresbeloppet. 
 • I händelse av sjukdomsfall för dig eller någon i ditt sällskap återbetalas hyresbeloppet mot uppvisande av läkarintyg. 
 • Vid avbokning efter avresedatum debiteras full betalning. 
Kontakta kansliet på lagenhet [at] skap.se eller 08-783 88 00 vid avbokning.
 
ORDNINGSREGLER
 
SKAP:s medlemslägenheter är just medlemslägenheter och bygger på att du som vistas i lägenheterna lämnar dem i gott skick till nästa SKAP-medlem. En enkel tumregel: lämna lägenheten i samma skick som du själv skulle vilja finna den.
 
 • Överlåtelse av lägenhet till annan hyresgäst är absolut förbjudet 
 • Rökning är förbjuden
 • Husdjur är inte tillåtna i lägenheten
 • Man får vara max fyra vuxna i Spanien, tre i New York och två i Paris
 • Lägenheten skall lämnas i gott skick 
Bryter du mot ordningsreglerna så utgår ett vite om 2000 kr. Du kommer heller inte få hyra SKAP:s lägenheter i framtiden.
 
Incheckning sker kl 15.00. 
Utcheckning sker kl 11.00.