Keith Almgren

KEITH ALMGREN född 8/11 1957 i Järfälla. Keith är ett välkänt namn bakom kulisserna i den svenska musikbranschen och har en gedigen bakgrund både som musikförläggare och främst som textförfattare med över 1400 titlar som han skrivit och han är en av de låtskrivare som har flest låtar registrerade i STIM:s register.
Keith firade 30-årsjubileum i branschen 2009 (och 20 års-jubileum som musikförläggare 2010) och har b.la medverkat många gånger med flera låtar i Melodifestivalen. Som textförfattare skrev han b.la text till "ABC" till Anna Book 1986 och "Jag har en dröm" med Baden Baden. Keith har haft låtar han skrivit som testats 29 gånger till Svensktoppen, sammanlagt har han haft en låt på listan i över 1 år i rad! Keith har b.la skrivit texten till Vem får följa dig hem som låg 44 veckor på Svensktoppen, Dig ska jag älska med Lasse Stefanz 22 veckor, Lätta dina vingar 17 veckor och Ge mig sol, ge mig hav med Kikki Danielsson samt Jeannie till Arvingarna som båda låg 10 veckor på listan, och Keith har också som kompositör och textförfattare b.la skrivit musik och text till filmen Blackjack. Keith har också skrivit barnmusik b.la en skolsångbok med 25 nyskrivna barnsånger utgivna av Ehrlingförlagen samt på CD (EMI).
Som musikförläggare har Keith Almgren medverkat många gånger med flera låtar i Melodifestivalen. 1999 och 2000 deltog han som förläggare (Scandinavian Songs) till "Tusen och en natt" som vann Melodifestivalen med Charlotte Nilsson (vinst i Jerusalem) och med Roger Pontare som vann med ”När vindarna viskar mitt namn” året efter och Keith var med i den Svenska delegationen i Eurovision Song Contest i Globen i Stockholm. Keith är också förläggare för låten "Hold me" med Farid Mammadov för Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2013 och har också som musikförläggare varit musikförläggare och har rättigheterna till flera låtar i uttagningen till Eurovision i Lettland och Finland samt i Moldavien, utöver låtar i Svenska Melodifestivalen

Keith äger musikförlaget Sweden Songs och ägde tidigare KA Musikproduktion, som såldes till Scandinavian Songs och idag ägs av BMG Rights Management (Scandinavia) AB. Keith har tidigare arbetat på Stim/ncb, skivbolag (Sonet), musikförlag (Scandinavian Songs), på distributionsbolag, i skivaffär, på Fryshusets musikverksamhet, och har också varit manager, barnmusikproducent (EMI), musikskribent och radiopratare, samt arbetat på RockMusiklinjen (RML) som lärare och föresläsare i musikbranschkunskap.

SKAP medlem sedan 1984

Medlem STIM

Ansluten STIM

Hemsida: www.swedensongs.se