Utbildning / 200909

Skaps utbildningar

Skap arrangerar kontinuerligt workshops, seminarier och utbildningar inom upphovsrätt, avtal, musikbransch och hur man får livet som musikskapare att gå ihop, både i helt egen regi men ofta tillsammans med andra specialister. Nedan är ett par av våra återkommande utbildningar, för en översikt på kommande evenemang, titta på vår kalender.

Skap satsar offensivt på utbildningar inom upphovsrätt, produktionsteknik, avtal och allt annat som kan vara av nytta för att främja musikskapares karriärer. Vi bevakar därför Sveriges existerande och nya utbildningar och undersöker därför löpande vad kollektivet behöver, önskar sig och håller oss ständigt uppdaterade kring nya pedagogiska metoder, kurser och expertis att ta del av. Önskar du mer information eller vill rekommendera en utbildare, kurs eller dylikt: e-maila oss gärna på info@skap.se och dela med dig!

Skaplounger

Skap arrangerar löpande ”lounger” – under hösten 2020 framför allt digitala – som ibland tar formen av seminarium eller föreläsning men alltid innehåller ett stort mått av kunskapsutbyte i form av öppna diskussioner kring ett givet ämne. 

Du hittar höstens schema här (uppdateras löpande)!
Anmäler dig gör du på info@skap.se!

Din Musikbusiness

Din Musikbusiness initierades av journalisten Ametist Azordegan och Skaps jurist Andreas Wendén och är ett evenemang som gått av stapeln årligen sen 2013. I april 2021 kommer det att växa sig ännu större då vi introducerar Din Musikbusiness Summit – en heldagsevent med workshops, seminarier och festligheter på fantastiska Färgfabriken i Liljeholmen.

Läs mer om Din Musikbusiness här eller gå till hemsidan direkt och anmäl dig till nyhetsbrev och ta igen det du missat. Din Musikbusiness är även väldigt aktivt på framför allt Instagram där du som musikskapare får väldigt mycket matnyttig information samt ta del av utbildande samtal med Sveriges vassaste musikskapare och -producenter! 
Länkar till tidigare samtal:

(Klicka på respektive namn för att se intervjun på Vimeo!)
2019: Silvana ImamAstma & Rocwell
2018: Rebecca & FionaPato Pooh och Kristian Riffo
2017: Matte CalisteBabak AzarmiMin Stora Sorg
2015: Oskar LinnrosSarah Dawn FinerVic VemTitiyo
2014: PetterSupreme
2013: Amir ChamdinSalla Salazar

Skap & Transit

Skap samarbetar med Transit Kulturinkubator som till vardags håller till på Konstfack där erbjuder inkubatorplatser åt kulturskapare från alla discipliner. De är experter på kreativ process och att skapa en hållbar affär kring sitt konstnärsskap utan att göra avkall på kvalitet och integritet. För Skaps räkning håller Transit i både digitala och fysiska workshops om process, metodik, stipendium och hur du som musikskapare bör arbeta för att skapa långsiktigt hållbar ekonomi utan att göra avkall på kreativitet och konstnärlig ambition. 

Här hittar du ett samtal – en slags avsiktsförklaring – med Sara Lönnroth, verksamhetsledare, samt Peter Gahnström, projektledare från Transit och Mathias Strömberg, kommunikationschef hos Skap.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR!

Kommande utbildningar: 

201014, 201028 och 201125: OPm (Organisk Processmetod) / Stockholm
201015, 201029 och 201126: OPm (Organisk Processmetod) / Göteborg

Genomförda utbildningar:

200615: Rita din process