SKAP:s medlemslägenheter

Bo i Paris eller södra Spanien!

Som medlem i SKAP kan du bo i en av SKAPs lägenheter - till reducerat självkostnadspris! SKAP har lägenheter i Paris och Almuñécar i södra Spanien. Skapa, leta upp din drömstudio, häng och samarbeta med lokala musiker och musikskapare.

 
Foto: SKAP

 
INTE MEDLEM ÄNNU? ANSÖK HÄR!
 
Här kan du läsa mer om om respektive lägenhet och bokningsreglerna:
 

I och med att den nya lagen om kollektiv förvaltning nu trätt i kraft har förutsättningarna för finansiering av och vistelse i SKAP:s lägenheter förändrats. Mer om detta kan du läsa här>>
 
 
 
Första gången du loggar in anger du den mailadress du har registrerat hos SKAP. Du klickar sen på "Glömt ditt lösenord?". Du får ett lösenord skickad till din mail som du loggar in med. 
 
Du kan boka upp till 12 månader framåt. Du får en bokningsbekräftelse med uppgifter om inbetalning, adress och nyckelutlämning per mail.
 
 • Du kan boka lägenheterna minst en vecka och max två veckor (tisdag-tisdag). Notera dock att de två veckorna måste vara sammanhängande. 
 • Du kan boka en period (en eller två veckor) per lägenhet och år. I webbokningen väljer du om det ska vara en eller två veckor.
 • Det är först till kvarn som gäller.
 
 
Kostnaden för respektive lägenhet kan du se när du är inloggad på bokningssidan. SKAP:s medlemmar äger lägenheterna och delar på driftskostnaderna genom reducerat självkostnadspris vid bokning.
 
 • Inbetalningsuppgifter skickas ut per mail i samband med bokningsbekräftelsen av lägenheten.
 • Om du inte har betalat i tid kommer din bokning att avbokas och en annan medlem kan boka lägenheten den perioden istället. 
 
 
 • Fram till 30 dagar innan avresa kan du avboka lägenheten och få pengarna tillbaka. 
 • Vid avbokning efter 30 dagar innan avresa får du tillbaka 50% av beloppet. 
 • I händelse av sjukdomsfall för dig eller någon i ditt sällskap återbetalas beloppet mot uppvisande av läkarintyg. 
 • Vid avbokning efter avresedatum debiteras full betalning. 
Kontakta kansliet på lagenhet [at] skap.se eller 08-783 88 00 vid avbokning.
 
 
SKAP:s medlemslägenheter är just medlemslägenheter och bygger på att du som vistas i lägenheterna lämnar dem i gott skick till nästa SKAP-medlem. En enkel tumregel: lämna lägenheten i samma skick som du själv skulle vilja finna den.
 
 • Överlåtelse av lägenhet till annan hyresgäst är absolut förbjudet 
 • Rökning är förbjuden
 • Husdjur är inte tillåtna i lägenheten
 • Man får vara max fyra vuxna i Spanien, och två i Paris
 • Lägenheten skall lämnas i gott skick 
 • Incheckning sker kl 15.00. 
 • Utcheckning sker kl 11.00. 
Bryter du mot ordningsreglerna så utgår ett vite om 2000 kr. Du kommer heller inte få boka SKAP:s lägenheter i framtiden.
 

VANLIGA FRÅGOR

Vad gör jag om något går sönder i lägenheten? 
Går glas, porslin eller mindre inventarier sönder, köp nytt om du har möjlighet. Spara kvittot så ersätter SKAP dig när du kommer hem. Det finns ingen fastighetsskötare på plats som gör detta.

Har någon av de större inventarierna, till exempel möbler eller hemelektronik, gått sönder? 
Rapportera det till SKAP när du kommit hem. 

Ska jag städa och byta sängkläder innan jag lämnar lägenheten? 
Nej. Slutstädning samt tvätt tar städare hand om. Men tänk på att använda sänglinne och handdukar inom rimliga gränser. Det inte finns samma resurser som på ett hotell så du kan inte byta sängkläder varje dag. 

Har du fler frågor om SKAP:s lägenheter? Skicka ett mail till lagenhet [at] skap.se

 


SKAP:S LÄGENHET I ALMUÑÉCAR

SKAP:s lägenhet ligger i Almuñécar - en liten stad vid kusten i södra Spanien. Den ligger i skydd av Sierra Nevada, vilket ger platsen ett nästan subtropiskt klimat och en vintertemperatur jämförbar med maj/juni i mellansverige.
I bostadsområdet El Paraiso cirka 2 km öster om Almuñécar äger SKAP en lägenhet med vardagsrum, två sovrum med två sängar i varje rum, fullt utrustat kök, badrum och balkong mot sydväst med utsikt över bergen, havet och den omgivande bebyggelsen. Det finns dessutom inspelningsutrustning bestående av en digitalporta, ett externt ljudkort (om man tar med sig egen dator). Det finns även mikrofoner, gitarr, dragspel och ett digitalpiano.
 
Lägenheten ligger på femte våningen i ett terrasshus. Det är femtio meter till närmaste badstrand, en charmig liten strand med två restauranger. Tycker du att den är för liten så kan kommer du snabbt till en annan badplats på den milslånga stranden öster och väster om staden. Själva staden ligger cirka 20 minuters promenadväg bort, en härlig promenad längst med havet.
 
 

SKAP:S LÄGENHET I PARIS

SKAP:s lägenhet ligger på Avenue Junot - en lugn och trevlig gata i hjärtat av Montmartre, Paris 18:e arrondissemang. Från den franska balkongen har man utsikt över den trädkantade avenyn. Det finns hiss i fastigheten och det är gångavstånd till metron. I området ligger många caféer, restauranger och butiker. Lägenheten är drygt 30 kvadratmeter och består av en liten hall, ett rum med sängskåp, soffa och matbord, badrum med dusch och ett litet kök med kokvrå. Lägenheten är perfekt för 1-2 personer. I lägenheten finns det mesta som finns i ett vanligt hem; lakan, handdukar, städutrustning, köksinventarier. 
 
 

SKAP:S LÄGENHET I NEW YORK

Det går tyvärr inte längre att boka Skaps lägenhet i New York. På grund av nya lagar i New York har bostadsrättsföreningen vi tillhör ändrat sina andrahandsuthyrningsregler. Både lagarna och uthyrningsreglerna är utformade för att motverka och omöjliggöra korttidsuthyrningar.
 
Skap är såklart inte överens med bostadsrättsföreningen om att våra medlemmars vistelser i lägenheten kan anses vara korttidsuthyrningar – medlemmarna äger ju lägenheten! Vi har dessutom haft en skriftlig överenskommelse med bostadsrättsföreningen sedan den köptes. Trots detta har våra förhandlingar nu strandat, och vi riskerar att få höga böter om vi fortsätter som tidigare. Utan möjlighet att låta medlemmarna nyttja sin lägenhet har vi såklart inget intresse av att äga den, och vi anser oss därför tvungna att sälja den.
 
Vi kommer inom kort att börja undersöka möjligheterna att ersätta lägenheten i New York med ett annat alternativ som vi hoppas ska intressera er medlemmar. Vi kommer att informera er löpande om detta.
 

Mer information

Johan Hammarbäck

Ansvarig medlemsverksamhet samt pris- och stipendieverksamhet
E-post: 
johan.hammarback [at] skap.se
Telefon: 
08-783 88 39