SKAP:s medlemslägenheter

Bo i New York, Paris eller södra Spanien!

Som medlem i SKAP kan du bo i en av SKAPs lägenheter - till reducerat självkostnadspris! SKAP har lägenheter i New York, Paris och Almuñécar i södra Spanien. Skapa, leta upp din drömstudio, häng och samarbeta med lokala musiker och musikskapare.

 
Foto: SKAP

Första gången du loggar in anger du den mailadress du har registrerat hos SKAP. Du klickar sen på "Glömt ditt lösenord?". Du får ett lösenord skickad till din mail som du loggar in med. Klicka här för att komma till medlemsinloggningen och boka din vistelse>>
 
INTE MEDLEM ÄNNU? ANSÖK HÄR!
 
Här kan du läsa mer om om respektive lägenhet och bokningsreglerna:
 

I och med att den nya lagen om kollektiv förvaltning nu trätt i kraft har förutsättningarna för finansiering av och vistelse i SKAP:s lägenheter förändrats.
 
 
 
Du kan boka upp till 12 månader framåt. Du får en bokningsbekräftelse med uppgifter om inbetalning, adress och nyckelutlämning per mail.
 
 • Du kan boka lägenheterna minst en vecka och max två veckor (tisdag-tisdag). Notera dock att de två veckorna måste vara sammanhängande. 
 • Du kan boka en period (en eller två veckor) per lägenhet och år. I webbokningen väljer du om det ska vara en eller två veckor.
 • Det är först till kvarn som gäller.
Just nu går det inte att boka lägenheten i Skap eftersom vi ser över förändrade regelverk i USA. Vi återkommer med mer information.
 
 
Kostnaden för respektive lägenhet kan du se när du är inloggad på bokningssidan. SKAP:s medlemmar äger lägenheterna och delar på driftskostnaderna genom reducerat självkostnadspris vid bokning.
 
 • Inbetalningsuppgifter skickas ut per mail i samband med bokningsbekräftelsen av lägenheten.
 • Om du inte har betalat i tid kommer din bokning att avbokas och en annan medlem kan boka lägenheten den perioden istället. 
 
 
 • Fram till 30 dagar innan avresa kan du avboka lägenheten och få pengarna tillbaka. 
 • Vid avbokning efter 30 dagar innan avresa får du tillbaka 50% av beloppet. 
 • I händelse av sjukdomsfall för dig eller någon i ditt sällskap återbetalas beloppet mot uppvisande av läkarintyg. 
 • Vid avbokning efter avresedatum debiteras full betalning. 
Kontakta kansliet på lagenhet [at] skap.se eller 08-783 88 00 vid avbokning.
 
 
SKAP:s medlemslägenheter är just medlemslägenheter och bygger på att du som vistas i lägenheterna lämnar dem i gott skick till nästa SKAP-medlem. En enkel tumregel: lämna lägenheten i samma skick som du själv skulle vilja finna den.
 
 • Överlåtelse av lägenhet till annan hyresgäst är absolut förbjudet 
 • Rökning är förbjuden
 • Husdjur är inte tillåtna i lägenheten
 • Man får vara max fyra vuxna i Spanien, tre i New York och två i Paris
 • Lägenheten skall lämnas i gott skick 
 • Incheckning sker kl 15.00. 
 • Utcheckning sker kl 11.00. 
Bryter du mot ordningsreglerna så utgår ett vite om 2000 kr. Du kommer heller inte få boka SKAP:s lägenheter i framtiden.
 

VANLIGA FRÅGOR

Vad gör jag om något går sönder i lägenheten? 
Går glas, porslin eller mindre inventarier sönder, köp nytt om du har möjlighet. Spara kvittot så ersätter SKAP dig när du kommer hem. Det finns ingen fastighetsskötare på plats som gör detta.

Har någon av de större inventarierna, till exempel möbler eller hemelektronik, gått sönder? 
Rapportera det till SKAP när du kommit hem. 

Ska jag städa och byta sängkläder innan jag lämnar lägenheten? 
Nej. Slutstädning samt tvätt tar städare hand om. Men tänk på att använda sänglinne och handdukar inom rimliga gränser. Det inte finns samma resurser som på ett hotell så du kan inte byta sängkläder varje dag. 

Har du fler frågor om SKAP:s lägenheter? Skicka ett mail till lagenhet [at] skap.se

 


SKAP:S LÄGENHET I ALMUÑÉCAR

SKAP:s lägenhet ligger i Almuñécar - en liten stad vid kusten i södra Spanien. Den ligger i skydd av Sierra Nevada, vilket ger platsen ett nästan subtropiskt klimat och en vintertemperatur jämförbar med maj/juni i mellansverige.
I bostadsområdet El Paraiso cirka 2 km öster om Almuñécar äger SKAP en lägenhet med vardagsrum, två sovrum med två sängar i varje rum, fullt utrustat kök, badrum och balkong mot sydväst med utsikt över bergen, havet och den omgivande bebyggelsen. Det finns dessutom inspelningsutrustning bestående av en digitalporta, ett externt ljudkort (om man tar med sig egen dator). Det finns även mikrofoner, gitarr, dragspel och ett digitalpiano.
 
Lägenheten ligger på femte våningen i ett terrasshus. Det är femtio meter till närmaste badstrand, en charmig liten strand med två restauranger. Tycker du att den är för liten så kan kommer du snabbt till en annan badplats på den milslånga stranden öster och väster om staden. Själva staden ligger cirka 20 minuters promenadväg bort, en härlig promenad längst med havet.
 
 

SKAP:S LÄGENHET I NEW YORK

SKAP:s lägenhet ligger i ett hus byggt 2012 på New Yorks Lower East Side precis på gränsen till Chinatown. På tionde våningen med milsvid utsikt över East river, finansdistriktet, Manhattan bridge åt ena hållet och eklektiska Lower east side med Empire state building och Chrystler building som fond åt andra. Lägenheten är ca 60 kvadratmeter och består av arbetskök, vardagsrum med matplats, badrum, sovrum med arbetsplats samt en stor balkong. I lägenheten finns det mesta som också finns i ett vanligt hem: lakan och handdukar, städutrustning till köksinventarier. Det finns enklare inspelningsutrustning i lägenheten.
 
Just nu går det inte att boka lägenheten i Skap eftersom vi ser över förändrade regelverk i USA. Vi återkommer med mer information.
 
 

SKAP:S LÄGENHET I PARIS

SKAP:s lägenhet ligger på Avenue Junot - en lugn och trevlig gata i hjärtat av Montmartre, Paris 18:e arrondissemang. Från den franska balkongen har man utsikt över den trädkantade avenyn. Det finns hiss i fastigheten och det är gångavstånd till metron. I området ligger många caféer, restauranger och butiker. Lägenheten är drygt 30 kvadratmeter och består av en liten hall, ett rum med sängskåp, soffa och matbord, badrum med dusch och ett litet kök med kokvrå. Lägenheten är perfekt för 1-2 personer. I lägenheten finns det mesta som finns i ett vanligt hem; lakan, handdukar, städutrustning, köksinventarier. 
 

Mer information

Johan Hammarbäck

Ansvarig medlemsverksamhet samt pris- och stipendieverksamhet
E-post: 
johan.hammarback [at] skap.se
Telefon: 
08-783 88 39