Grattis Khaled Harara som får Nyskaparstipendiet juni!

Grattis Khaled Harara, du får Nyskaparstipendiet i juni!


Makten & Härligheten: På bilden från vänster: Klas-Henrik Hörngren (keyboard), Carl Svensson (guitarr), Mathias, Bäckström (saxofon), Martin Holmlund (bas), Mårten Magnefors (trummor), Khaled Harara (vocals). Foto: Maja Kristin Nylander
 

Khaled, vad för sorts musik jobbar du med just nu?
Just nu jobbar jag med ett Göteborgsbaserat band som heter Makten & Härligheten, och musiken är en mix mellan hiphop och experimentell jazz, och vårt nya album kommer handla om den politiska situationen i Mellanöstern och om hur det är att leva i exil, hur det känns att inte kunna åka tillbaka till sitt hemland, vad man saknar och inte saknar. Ett av spåren på albumet heter The sea, och den handlar om flykten över medelhavet.

Vad blir det för typ album?
Det är en svår fråga, jag vet faktiskt inte. Eftersom det handlar om situationen i mellanöstern så skulle jag nog säga att ”smärta” är det ord som bäst beskriver albumet.

Var hittar du din inspiration?
Inspirationen till mina låtar kommer från personliga erfarenheter, eller ifrån berättelser från människor jag känner, jag känner så många som varit tvungna att fly. När man är ny i ett land, känner man sig också delad mellan livet i det nya landet och livet i det gamla, som man inte kan återvända till. Den känslan har jag velat uttrycka.

Vad betyder stipendiet för dig?
Det kommer underlätta mixning och produktion och bidra till att vi snabbare kan göra klart vårt album, som vi finansierar helt själva.

TILLBAKA TILL STARTSIDAN