Kulturkraft Stockholm: Så fungerar YouTube

Nu kommer den avslutande av de två kurser vilken SOM gjort tillsammans med Kulturkraft Stockholm som är ett EU-finansierat utbildningsprojekt för yrkesverksamma inom kultursektorn i Stockholm.

I oktober 2013 slöts äntligen ett avtal mellan YouTube och de svenska rättighetshavarna via STIM. Fram till dess har låtskrivare och artister inte kunna få ersättning för sina verk på YouTube. Något som varit verklighet i de flesta andra Europeiska  länder.
Kursdagen innebär att du får en inblick i vad avtalet inneburit i de länder som haft avtalet en längre tid samt ge insikt i hur YouTube är uppbyggt och fungerar. Kursen ger en inblick i hur man kan jobba med Youtube, hur ersättningsmodellen fungerar samt vilka övriga verktyg från Google som kan användas tillsammans med YouTube för att nå ytterligare publik.

Kursen är en heldagskurs riktad till musiker och verksamma på oberoende skivbolag. Anmälan sker via länk nedan. OBS! Då Musiksverige är den organisation som är medlem i Kulturkraft Stockholm ska man skriva Musiksverige som organisation i anmälningsformuläret (på Arbetsgivare, organisation eller om du har en egen firma). Skriver du in Musiksverige blir kursen gratis och du kan vara verksam i andra orter än Stockholm. I övrigt skriver ni er egna information.

Anmälan görs hos Kulturkraft Stockholm: http://www.kulturkraftstockholm.se/f11-sa-fungerar-youtube/

Datum: 
26 mars 2014

Fler händelser