Jan Henry Bäckman

Första gången jag stod på scen ackompanjerades jag av Charlie Norman. Året var 1962. Jag var fem år och sjöng Happy José. (Jo. Jag vet. Det är en instrumentallåt. Men vem brydde sig.) Är det undra på att man inte ville kliva av scenen sen dess?
Jag sjöng mig genom min barndom, på olika barnprogram och i kör. När jag kom upp i gymnasienivå började jag och min kompis Per att komma på att vi kunde skriva låtar. Tack punken.
Vi blev med band 1980, Hellzephyrs poporkester, och fick tack vare ett par radiohits åka runt i landet och stänga folkparkerna. Orkestern höll faktiskt på i 28 år!
Jag försökte sluta med musiken. Det gick inte. Istället rann inspirationen till och jag började skriva låtar som aldrig förr. 2010 kom den andra soloplattan - men den första med helt egna låtar. "Sånger från medelåldern" heter albumet och Janne Bäckman och Sönerna kallar vi oss. Fast det är fake-söner.
2012 är det tänkt att nästa album kommer.
När vi inte gör sånt håller jag en del låtskrivarseminarier med Michael Blair, fixar Beatlesresor åt Studiefrämjandet och försörjer mig som informationsansvarig på Orsa kommun. Är medlem i YTF. Vurmar för branschens småhandlare, en viktig del av vår ekonomi och dom verkliga traditionsbärarna. Orsabo av ohejdad vana. Var med och startade Orsayran. Har skrivit några böcker, mest lokalhistoria.
Anser att ordet är starkare än svärdet.

Andra medlemmar