Nike Markelius

Nike Markelius, verksam som musiker sedan slutet av 70-talet. Jag började spela trummor redan som sextonåring i punkbandet Usch.
Var tidigt aktiv i Oasen, en kulturförening i Rågsved som var verksam under slutet av 70-talet och början på 80-talet.

Sen som trummis och sångerska i kultförklarade rockbandet Tant Strul .Vi gjorde omfattande turneer i hela Norden och spelade in flertalet skivor på legendariska MNW i Waxholm. Vi gjorde våran sista spelning på Roskilde-festivalen 1985 för 25.000 personer i publiken.
Duo samarbetet NikeGurra resulterade i LPn HulaHula.
Spelade med och drev ett antal musikgrupper: "Puss", "Nike & Malena", "Nike & Hennes Pojkar", "SMISK", "Nike & Själarna" m.fl.
Solo-cd "Solitär" på Skivbolaget Diva.

Jag arbetade även som teatermusiker i flera uppsättningar på Dramaten, Radioteatern och Södran och utbildade mig vidare inom dramaturgi och dramatik- skrivande på Nordens FHS, Biskops Arnö, 1995. Satte upp egen rockopera efter eget manus o egen musik samt sjöng en av huvudrollerna på Södran.

2002 startade jag musikteatergruppen Tant Sol tillsammans med en kollega.
Vi skrev två musikteaterföreställningar för förskolebarn. ”Karameller och karuseller” & ”I Krumelurlandet”.
Jag skrev som tidigare manus och det mesta av musiken och nästan alla sångtexter. Vi spelade akustiskt, gitarr och dragspel. Sen åkte vi runt och spelade på kulturhus bibliotek kyrkor förskolor osv. Med K&K gav vi 146 föreställningar 2004.

Trumslagare och sångerska i Aunt Fuzz, samarbete med K Grytt och L Falkeholm, som turnerade i USA och Sverige.

Arbetar numera som konstnärlig ledare, kompositör, textförfattare och musiker med Nike & Röda Orkestern som är ett samarbetsprojekt med olika textförfattare och musiker. Orkestern turnerar och har precis spelat in sin första cd. Gruppen söker spelningar i hela landet.

Andra medlemmar

11 januari 2019
29 juni 2018
8 september 2017