Peter Nordberg

Peter är aktuell med sitt tredje solo-album. Det är hans sjätte totalt, hans första på vinyl och likaså det första som släpps i både Sverige och Norge.

Nordberg växte upp i Stockholms norra förorter och flyttade till London som nittonåring. Efter en kort karriär som sångare i ett engelskt band i Italien flyttade han runt i Europa innan han i mitten av nittiotalet hamnade i Stavanger och där släppte sin debut Tiden Visar Vägen. Året var 1999 och Peter hade blivit en del av musikmiljön i staden på det norska västlandet som han idag ser som sin andra hemstad.

Efter fem år i vårt grannland flyttade Nordberg hem till Stockholm och Södermalm. Men han höll kontakten med den norska musikscenen och inledde senare ett samarbete med den norska artisten Vidar Johnsen. 2007 släpptes det första Johnsen/ Nordberg-albumet som snabbt sålde till platina och nominerades till en norsk grammis. Efter tre album, med totalt 120 000 sålda ex. otaliga radiohits och ett intensivt turnerande tog duon en paus på obestämd tid år 2010.

På besök i Nordbergs skrivarlya vid globen möter man en vägg som pryds av både platina & guldskivor men vägen dit har varit lång och inte enbart kantad av framgång. – Jag har haft en häftig resa kantad av både med- och motgång där låtskrivandet varit den stora drivmotorn säger han och fortsätter; än idag spelar jag låtar som jag skrev för över 20 år sedan. Samtidigt som jag lever med, och för, den känslan man får när man spelar en nyskriven låt för första gången. Den känslan är obeskrivbar, magisk!

– De senaste åren har jag haft förmånen att ägna åt skrivandet och bara gjort ett fåtal konserter. Nu när albumet är färdigt ska det bli kul att komma ut på vägen igen, med nya krafter och nya låtar!

Foto: Paul Bernhard