TEMAKVÄLL I STOCKHOLM OM MUSIKENS LÄKANDE KRAFT

Torsdagen den 14 april bjuder SKAP:s lokala kommitté i Stockholm in till en temakväll på Teaterstudio Lederman om musikens och sångens läkande kraft.

Läkaren och stressforskaren Töres Theorell samt sångerskan och röstutforskaren Marie Bergman håller i programmet. 

Vi träffas kl 18.30, då SKAP bjuder på förfriskningar med tilltugg.

 Töres Theorell inleder kl 19.00: Vad händer när vi sjunger, spelar något instrument eller lyssnar på musik? Hur påverkas cirkulationen i kroppen, hormonerna och immunsystemet?

Marie Bergman berättar sedan om röstens självläkande förmåga och om hur ljud kan förändra sinnesstämningar, balansera nervsystem och stimulera kreativitet.

Anmälan görs till info [at] skap [dot] se eller 08-783 88 67, senast tisdagen den 12 april. 

Teaterstudio Lederman ligger på Gästrikegatan 13 i Stockholm. SKAP-medlemmar med mer än 10 mils resväg kan erhålla resebidrag om upp till 1200 kronor. 

Välkomna den 14 april kl 18.30!

Töres Theorell är pensionerad professor och har varit chef för Statens Institut för psykosocial miljömedicin. Hans nyligen utkomna bok Noter om musik och hälsa (som kan köpas i den vanliga bokhandeln) bygger på egna personliga erfarenheter av musik och på forskning om stress och musik.

Marie Bergman är välkänd SKAPare som i många år varit pedagog vid KMH och hade en tjänst som gästprofessor vid Musikkonservatoriet i Århus 2000/2001. Hon leder kurser i toning för alla, ljudens läkande kraft att ta fram det personliga och unika i sånguttrycket.

Publicerad: 
21 mars, 2011
Publicerad i: 
Medlemsservice