Höstens och vinterns medlemsträffar

Temperaturen sjunker och ljuset flyr. Tur att hösten och vintern är full av medlemsaktiveteter att värma sig vid. Som vanligt kan alla medlemmar som har mer än 10 mil i resväg till respektive evenemang ansöka om upp till 1200 kronor i resebidrag. Detta görs i efterhand genom att skicka underlag (biljetter, antal körda mil) till SKAP:s kansli.

Göteborg 14 november - Medlemskväll på Restaurang Ett

SKAP:s kommitté i väst bjuder till helkväll med mat, dryck, underhållning & kollegial samvaro på trevliga Restaurang Ett.

KG Malm underhåller med lysande monologer och SKAP-stipendiaten Sara Löfgren står för den musikaliska fröjden.

Kom och ät, drick och träffa dina kollegor!

Tid: Måndag 14 november klockan 19.00

Plats: Restaurang Ett, Kungsportsavenyn 1, Göteborg

OSA senast 9 november till info [at] skap [dot] se eller 08-783 88 00.

Stockholm 17 november - Hur jobbar en improvisationsteatermusiker?

SKAP:s lokala kommitté i Stockholm bjuder in till medlemskväll med tema improvisationsteatermusik. Kettil Medelius är musiker, kompositör och kapellmästare med mångårig erfarenhet inom improvisationsteater. I somras höll han bland annat en workshop för musiker på den australienska improvisationsfestivalen Improvention.  

Nu vill han dela med sig av sina erfarenheter. Torsdag 17 november bjuds SKAP:s medlemmar in till Stockholms Improvisationsteater.  SKAP bjuder på ett glas öl eller vin och snittar och därefter ser vi den hyllade nya föreställningen "En lysande idé"!

Efteråt håller Kettil Medelius en workshop där SKAP:are i publiken kan få prova på att vara improviserande teatermusiker i samspel med två rutinerade skådespelare på teatern. På plats finns keyboard, gitarr och slagverk.

Välkommen till en garanterat spännande kväll med många överraskningar!

Tid: Torsdag 17 november, klockan 18.30

Plats: Stockholms Improvisationsteater, Sigtunagatan 12, Stockholm

Anmäl dig till SKAP:s kansli 08-783 88 00 eller info [at] skap [dot] se senast 12 november.

Stockholms Improvisationsteater bildades 1989 och har sen 1992 funnits i egna lokaler på Sigtunagatan 12.

”Vi värnar om fantasins plats i en effektiv och hård värld. Med humorn som verktyg ifrågasätter vi normer, traditioner och invanda tankebanor. Vi balanserar ständigt på slak lina mellan lågt och högt, aktualitet och tidlöshet, den lilla människan och de stora frågorna, filosofi och vardag, nuet och evigheten”

Stockholm 1 december - Den sjungande upphovsmannen - med Orfevs i bagaget

SKAP:s Stockholmskommitté bjuder in till en intim viskväll på Skeppar Karls Salong i Gamla stan.

Sven Kristersson, mångsidig kreatör inom musik och dikt, teater och pedagogik, berättar utifrån sin doktorsavhandling “Sångaren på den tomma spelplatsen – en poetik”. Avhandlingen handlar om hur han, som så många av oss, skapar föreställningar i gränslandet mellan poesi, musik och teater; i sitt projekt har han tagit sig an Evert Taubes och John Dowlands sånger, men också det uråldriga Gilgamesheposet. Genom Orfevsfiguren vill han försöka förstå sig själv och alla oss som berättar, komponerar och vill fängsla en publik med vår sång. Men Orfevs är inte bara sångare: han reflekterar också medvetet, som vi alla gör, kring vad vi håller på med och hur vi kom dit vi kom.

Det bjuds på god, hemlagad soppa, hembakat bröd och 2 glas vin – mer finns till försäljning!

Soppan serveras kl 19.00, efter det tar Sven vid med sång och berättelser i ungefär en timme.

Tid: Torsdag 1 december, klockan 18.30

Plats: Skeppar Karls Salong, Skeppar Karls gränd 4, Stockholm

Det är trångt i Skeppar Karls Salong, så anmäl dig sig fort du bara kan till SKAP:s kansli, 08-783 88 00 eller info [at] skap [dot] se. Dock senast 25 november.

Publicerad: 
2 november, 2011
Publicerad i: 
Medlemsservice