FRISTÄDER TAR TON - SKAP I ALMEDALEN 2012

Den 5 juli finns SKAP:s ordförande Alfons Karabuda på plats i Almedalen för att medverka i seminariet "Fristäder tar ton". SKAP vill tillsammans med Freemuse och Kulturrådet verka för att svenska kommuner tar emot musikskapare som flyr från förtryckande regimer. 

 

Ur seminarieprogrammet:
Konstnärer spelar en viktig roll för demokratin. Men i länder där yttrandefrihet är en utopi lever kulturutövare farligt. Bara under 2011 förekom 175 incidenter i musikvärlden, från inställda konserter till mord på musiker. Svenska kommuner skapar nu fristäder för regimkritiska författare – och snart också för musiker. Hur blir man en fristad för kulturen? Kulturrådet är en myndighet under Kulturdepartementet – som genom att främja utvecklingen, informera och ge bidrag till kultur – är med och förverkligar svensk kulturpolitik.

Tid: 14.00 den 5 juli 2012.
Plats: Bildstenshallen, Gotlands Museum, Strandgatan 14, Visby.

Mer och uppdaterat i Almedalsveckans officiella kalendarium.

I väntan på fristadsdiskussionen i Almedalen kan du här se ett samtal om just fristäder för musikskapare mellan Alfons Karabuda, Marie Korpe från Freemuse och Kerstin Brunnberg från Kulturrådet, inspelat under SKAP:s musik- och yttrandefrihetskonferens Right! Freedom of Music & Speech i november 2011.

 

 

 

A call for safe cities from SKAP on Vimeo.

 

Fler filmer, bilder och texter om SKAP:s yttrandefrihetsarbete på Right! Freedom of Music & Speech.

Publicerad: 
7 juni, 2012