Max Martin och Shellback prisas av svenska kompositörer

 Max Martin och Shellback har mottagit stipendier av SKAP – Svenska Kompositörer Av Populärmusik. Utdelningen skedde på Berns i Stockholm på måndagen.

 Max Martin och Shellback, eller Martin Sandberg och Johan Schuster som de egentligen heter, fick på måndagen ta emot stipendier av SKAP – Svenska Kompositörer Av Populärmusik för sina insatser som låtskrivare.

Max Martin tilldelades stipendium ur Fred Winters minnesfond och Shellback ett SKAP-stipendium. Tillsammans har de arbetat med världsstjärnor som Britney Spears, Usher och Pink och dominerat Billboards singellista det senaste året.

– Max Martins och Shellbacks internationella framgångar har bidragit till att lyfta fram låtskrivarens betydelse bakom en hit. Inte minst har de också bidragit till Sveriges framskjutna position i musikvärlden, säger Alfons Karabuda, SKAP:s ordförande.

Max Martin och Shellback mottog stipendierna, tillsammans 80 000 kr, på Berns i Stockholm i går den 18 juni. Pengarna skänker de till Denniz Pops minnesfond.

Låtskrivaren och producenten Denniz Pop avled i cancer 1998, bara 35 år gammal. Han var en av initiativtagarna bakom hitfabriken Cheiron och produktioner signerade Denniz Pop har sålt i omkring 50 miljoner exemplar. Utdelningen från Denniz Pops Minnesfond används till utlandsresor i studiesyfte för vårdpersonal på Radiumhemmet samt till förbättring av patienternas vårdmiljö på Radiumhemmet.

 

Mer om Denniz Pops Minnesfond >>

Publicerad: 
19 juni, 2012
Publicerad i: 
Stipendier och priser