Gränsöverskridande möten på medlemskvällen 3 september

Som musikskapare arbetar man nästan alltid gränsöverskridande på ett eller annat sätt. Musik förekommer också ofta i sammanhang som är större än musiken själv, som ett stöd för en annan konstform – i film, på scen och så vidare. Men hur ofta möts konstformer över gränserna på lika villkor? 

SKAP-medlemmen Cecilia Klingspor har gjort det till sitt ämne på sin master i komposition Intermedia på Musikhögskolan. Ett av resultaten blev Lullaby, en popkomposition som möter samtida dans, film och ljud i en gränsöverskridande föreställning.

I måndags anordnades en medlemskväll i Bucky Dome i Museernas Trädgård på Skeppsholmen i Stockholm, där SKAP-medlemmarna fick se Lullaby och höra Bengt Carling, initiativtagare till Bucky Dome, Bengt Berger, programansvarig, Jonas Olsson från Arkitekturmuseet, Ulla-Carin Nyquist, SKAP-medlem tillika dramaturg berätta om gränsöverskridande kreativa möten och mötesplatser.

Därefter tog kvällens mingel vid, där samtalet med de som medverkat på scen också fortsatte. 

Medverkande i Lullaby
Örjan Högberg, Cecilia Klingspor, Johanna Lindh, Emma Nordenstam, Fred Saboonchi, Rikard Svensson, Mattias Helldén, Lennart Malmer.

 

 

 

 

 

 


Bengt Carling, initiativtagare till Bucky Dome.

 


Arkitekturmuseets Jonas Olsson.

 

 

 

Publicerad: 
5 september, 2012
Publicerad i: 
Medlemsservice