Missa inte Polar Music Talks '13

 

På tisdag nästa vecka tar Kaija Saariaho och Youssou N’Dour emot Polar Music Prize på Konserthuset i Stockholm. Men redan på måndagen arrangeras Polar Music Talks, som har kommit att bli en mötesplats i samband med utdelningen av det prestigefulla priset. 

Årets Polar Music Talks, måndagen den 26 augusti, har som tema musik, kreativitet och nyfikenhet. Leder dagen gör SKAP:s ordförande Alfons Karabuda, som också är ordförande i Polar Music Prize prisnämnd.

– Vi har ett mycket spännande program att se fram emot. Förutom samtal med de båda pristagarna kommer vi bland annat att diskutera mänskliga rättigheter och medkänsla med Bianca Jagger, höra hur Carl Falk möter den rusande utvecklingen i musikbranschen och samtala med Jason Timbuktu Diakité om hur han ger barn från slummen i Dakar möjlighet att lära sig hur musikproduktion fungerar, berättar Alfons Karabuda.

Redan nu på söndag ägnar Kalejdoskop ett helt program åt de musiker och musikskapare som fått Polar Music Prize genom åren. Missa inte programmet som sänds i P2 kl. 22.00 den 25 augusti, med repris kl. 15.00 den 30 augusti. Även i Sveriges Radio Play. 

Läs mer om Polar Music Talks '13 här

Publicerad: 
20 augusti, 2013
Publicerad i: 
Stipendier och priser