Tre dagar till årets musik- och digitaliseringshändelse!

Torsdag den 28 november är det dags för årets musik- och digitaliseringshändelse i Stockholm: Digital Agenda for Music '13. 

På Södra Teaterns stora scen samlas 25 vassa talare från musiken, tekniken och politiken. Dagen inleds med ett samtal med artisten, kompositören och entreprenören Robyn. Publiken får också möta Gerd Leonhard, välkänd futurist inom media, telekom och kreativa näringar, musik- och digitaliseringsexperten Paul Brindley från Music Ally, och Ryan Heath, talesperson för EU-kommissionär Neelie Kroes och EU:s digitala agenda.

– Intresset för Digital Agenda for Music '13 är mycket stort. Vi har dryga tjoget spännande talare på scen och det blir fullt på Södra Teatern. Det kommer att bli en högintressant dag, säger SKAP:s ordförande Alfons Karabuda.

Globalt entreprenörskap i den digitala eran
Till Digital Agenda for Music '13 kommer superentreprenören António Murta, EU Digital Champion från Portugal. Murta kommer att tala om globalt entreprenörskap i den digitala eran. Men det blir också samtal om tekniken i musiken med bland andra musikskaparna Liselotte Noreliusoch Jesper Nordin. Nordin prisades 2012 av Stockholms Stad för sin app Gestrument.

– På eftermiddagen kommer vi att diskutera hur musik och teknik ständigt samverkar, och hur tekniken kan skapa nya konstnärliga dimensioner och arbetsmetoder för kulturskapare, berättar Alfons Karabuda.

Mångfald och jämställdhet som nyckel till framgång
Digital Agenda for Music '13 tar också upp betydelsen av mångfald och jämställdhet i digitaliseringen. En panel med Ryan Heath, EU:s digitala agenda, Miriam Nordfors, sakkunnig hos jämställdhetsminister Maria Arnholm, och Loth Hammar, Digitaliseringskommissionen, diskuterar perspektivet med Patrick Ager, generalsekreterare på ECSA – European Composer & Songwriter Alliance.

– Om det är något vi tar med oss från det här året med fokus på en digital agenda för musiken, så är det att mångfald och jämställdhet är en nyckel till framgång. Värdet av det vi musikskapare gör ligger i vår mångfald, säger Alfons Karabuda. 

Satsning på dialog mellan musik, teknik och politik
SKAP arrangerar Digital Agenda for Music '13 tillsammans med FST. Konferensen är en del av SKAP:s satsning Digital agenda för musiken som pågått under hela 2013, bland annat med deltagande i EU-kommissionens intressentsamtal kring en digital inre marknad och med konferenser, workshops och rundabordssamtal i Bryssel, London och Washington.

Med Digital agenda för musiken vill SKAP lyfta fram innehållets värde för den digitala ekonomin, vikten av fokus på den enskilde musikskaparens rättigheter och villkor, samt behovet av dialog och samarbete mellan musik, teknik och politik.

– I början av året efterlyste jag i Computer Sweden ökad dialog mellan musikskapare och entreprenörer. Jag är glad att se att vi lyckats skapa flera plattformar för detta under året, inte minst med konferensen Digital Agenda for Music'13, säger Alfons Karabuda.

Digital Agenda for Music '13 går av stapeln torsdag 28 november på Södra Teatern i Stockholm.


TALARNA
Robyn – Gerd Leonhard – Paul Brindley – Ryan Heath – Antònio Murta – Loth Hammar – Marie Dimberg – Brian Hracs – Jesper Nordin – Miriam Nordfors – Lina Thomsgård – Patrick Ager – Daniel Johansson – Göran Andersson – Åsa Carild – Niclas Molinder – Kenth Muldin – Rolf Enström – Lars Liljeryd – Liselotte Norelius – Dominic Power – Sam Roig – Martin Q Larsson – Alfons Karabuda

DESSUTOM
Music and Live Drawing av Invader Ace och Jenny Soep.

Digital Agenda for Music '13 är ett arrangemang av SKAP – Sveriges kompositörer och textförfattare och FST, Föreningen svenska tonsättare.

Publicerad: 
25 november, 2013