Göteborg först ut bland höstens medlemsmöten!

I måndags träffades SKAP:s medlemmar i Västsverige i Göteborg för medlemsmöte, det första i en serie om tre under november.

– Jag är glad att så många tog sig tid att komma och diskutera aktuella frågor med sina kolleger och med oss från styrelsen och kansliet. Inte minst fick vi många goda inspel vad gäller SKAP:s arbete för rimlig ersättning från digitala musiktjänster, säger ordförande Alfons Karabuda.

Mötet diskuterade också bland annat EU:s upphovsrättsreform, implementeringen av det nya EU-direktivet för upphovsrättssällskap och andra utmaningar som musikskaparkollektivet står inför.

– Nu ser jag, styrelsen och kansliet fram emot att träffa medlemmarna vid de två återstående medlemsmötena i Malmö och Stockholm, säger Alfons Karabuda.

Om du inte redan anmält dig till något av dessa, gör det nu (sista anmälningsdag idag 14/11 för Malmö!):

MALMÖ: Torsdag 20/11 kl. 18.30 på Blå Båten, Bassängkajen (http://blabaten.com/wp/hitta-hit/)
ANMÄLAN: Senast 14/11 till info [at] skap.se. Meddela om du har matallergier.

STOCKHOLM: Måndag 24/11 kl. 18.00 på Södra Bar, Södra Teatern, Mosebacke torg 1-3
ANMÄLAN: Senast 19/11 till info [at] skap.se. Meddela om du har matallergier.

 

... och medlemsmötet hyllade Dan Berglund!

Vid SKAP:s medlemsmöte i Göteborg mottog Dan Berglund kollegernas hyllning när SKAP tilldelade honom stipendium till Evert Taubes minne.

Dan Berglund, född 1954 i Helsingfors, är hemmahörande i Göteborg där han varit musikaliskt aktiv i fyra decennier. Debutalbumet En järnarbetares visor släpptes 1975.

– Vi behöver ju alla nån gång höra att vi har gjort något bra, det är därför något alldeles extra att föräras detta stipendium. Särskilt stolt är jag över kopplingen till just Evert Taube. Jag fångades tidigt av hans visor. Av mångsidigheten, temperamentsfullheten, bildrikedomen, formfulländningen. Jag tillbringade många timmar i tonåren på Göteborgs Stadsbibliotek, lyssnande på allt av Taube som fanns inspelat. Om det i denna värld hade existerat bara en enda visdiktare, och denna visdiktare råkat heta Evert Taube, så hade det nog ändå varit tillräckligt för att trigga igång mig, och få mig att drömma om att skriva visor själv. Så stark var utmaningen från det vindpinade Vinga och Pampas, säger Dan Berglund.

Så här säger juryn i sin motivering:
Vi vill prisa en man som verkar i en svensk litterär textförfattartradition. Han skriver med en lätt penna tidlösa texter som blir till djupa, vackra och svarta sånger framförda med en unik röst. Ett kompromisslöst och högklassigt konstnärsskap i Evert Taubes anda.  

Stipendium ur SKAP:s stipendiefond till Evert Taubes minne 2014 tilldelas Dan Berglund.

Publicerad: 
14 november, 2014
Publicerad i: 
Medlemsservice