Låtskrivare från hela världen till Stockholm i helgen


På torsdag den 29 januari samlas 45 låtskrivare och producenter för att under fyra dagar skriva låtar tillsammans på premiären av Stockholm Songwriting Camp. Deltagarintresset har varit stort och förutom det svenska startfältet gästar musikskapare från bland annat USA, England, Japan och Tyskland.

Under det gångna året har svenskarna fortsatt färga den internationella musikindustrin med mängder av topplisteplaceringar från låtskrivare, producenter och artister. Stockholm har tagit en allt mer betydande plats som musikhub i världen och hela landet visar en positiv trend med ökade intäkter på 1,5 miljarder kronor de senaste fyra åren.

– Genom att samla en stor grupp betydande låtskrivare i Stockholm tydliggör vi vår centrala position som låtskrivarnation, därför är det extra kul att intresset har varit stort även internationellt. Med en så bra uppställning är vi övertygade om att flera nya hits kommer skapas under helgen, säger Niclas Molinder, VD på Auddly och initiativtagare till Stockholm Songwriting Camp.

En urvalskommitté med representanter från Auddly, SKAP – Sveriges kompositörer och textförfattare och PRS for Music Foundation har handplockat deltagare med varierande bakgrunder och kunskap, för att kunna sätta ihop de mest kreativa av skaparkonstellationer. Artisten och låtskrivaren Jacqueline ”Mapei” Cummings är en av campets deltagare, till vardags verksam med ena foten i Sverige och andra i USA.

– Svenskarnas kärlek till musiken är enorm och några av världens bästa låtskrivare kommer härifrån. Stockholm Songwriting Camp blir ett grymt tillfälle att skapa musik tillsammans med spännande människor med olika bakgrunder. När så många genier möts under samma tak kan det inte bli annat än succé, säger Jacqueline ”Mapei” Cummings.

Några av deltagarna till Stockholm Songwriting Camp 2015:
Maria Marcus, Nate Campany, Zoo Brazil, Poupon, Duvchi, Johan Fransson, Kenichi Seki, Joacim Persson, Syron, Niclas Lundin, Farhot, Florian Kiermaier, Bearson, Victor Rådström, Ronika, Andy Love, Yuna, The Family, Mapei, Wilhelm Tell Me, Marlene, Mads Møller, Ji Nilsson och The Pitchshifters.

Stockholm Songwriting Camp arrangeras av Auddly och ABBA The Museum, med SKAP och Stockholm Business Region som medarrangörer och med stöd av Stims promotionnämnd. Stockholm Songwriting Camp sponsras av Swedish Music Hall of Fame, Fender®, Avid och Yamaha.

#STHLMSC

Publicerad: 
27 januari, 2015