Missa inte frukostseminarium med Leif Jordansson!

Det är dags för det andra tillfället i SKAP:s nya serie frukostseminarier, där medlemmar delar med sig av erfarenheter, projekt och idéer. Den här gången handlar det om generativ musik.

För tio år sedan initierade Leif Jordansson idén om en kombinerad utställning och konsert där ett antal stycken presenterades utifrån tanken att de, på något sätt, skulle vara självgenererande.

Regeln var helt enkelt att skriva ett stycke för The Great Learning Orchestra och att stycket måste få plats på ena sidan av ett A4-ark, resten var fritt och upp till komponisten. För tillfället består samlingen av drygt hundra A4-stycken från komponister, konstnärer, teatermänniskor och författare.

Great Learning Orchestra har arbetat fram en workshop-form för att arbeta med konceptet med alltifrån småbarn till professionella musiker och i höst kommer en bok med de stycken som har skrivits direkt för orkestern.

Leif Jordansson och Johan E Andersson kommer att berätta om bakgrunden och utvecklingen. De kommer också att visa exempel på hur dessa stycken kan tolkas och hur olika konstnärer/komponister har tagit sig an uppgiften.

TID: Torsdag den 4 juni kl. 09.00-11.00. Frukost från 09.00, föreläsningen börjar 09.30.
PLATS: Konferensrum Havanna, Hornsgatan 103, 14 tr. Ingång via Stims reception.   
ANMÄLAN: Senast 2 juni till johan.hammarback [at] skap.se

Publicerad: 
22 maj, 2015
Publicerad i: 
Medlemsservice

Johan Hammarbäck

Ansvarig medlemsverksamhet samt pris- och stipendieverksamhet
E-post: 
johan.hammarback [at] skap.se
Telefon: 
08-783 88 39