Sprillans nya SKAP-Nytt snart i en brevlåda nära dig!

Hur tar den nya digitala inre marknaden i Europa bäst tillvara på den resurs musikskapare utgör nu när upphovsrätten inom EU ska reformeras? Och hur kommer det nya regelverket för upphovsrättssällskap att se ut? Det är några av de aktuella upphovsrättsfrågor som diskuteras i sommarutgåvan av SKAP-Nytt.

I dagarna skickas sommarnumret av SKAP-Nytt ut till prenumeranterna, som vanligt laddat med intressant och nyttig läsning för alla som följer arbetet för musikskapares villkor i Sverige.

– När man ser på upphovsrätten som ett hinder avslöjar det en kortsiktig strategi. Upphovsrätten är tvärtom en garant för långsiktig hållbarhet för alla delar av den digitala värdekedjan, säger SKAP:s ordförande Alfons Karabuda som utvecklar sitt resonemang i SKAP-Nytts andra nummer för året.

I sommarnumret av SKAP-Nytt hälsar vi på hemma hos allkonstnären Tore Berger, Alfons möter Musiksveriges verksamhetschef Linda Portnoff och SKAP-profilen denna gång är legendaren Gullan Bornemark.

Läs också om kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnkes krav på fler svenska fristäder för kulturskapare, om mötet mellan musik och dataspel, och om SKAP:s och Kulturskolerådets satsning på framtidens musikskapare.

Dessutom premiär för "SKAP Illustrated" av SKAP:s egen bildkonstnär Anders Lidén!

HEMMA HOS: TORE BERGER

SKAP-NYTT är tidningen som både vänder sig till dig som är musikskapare och till alla andra som är intresserade av att följa arbetet för musikskapares villkor i Sverige. Förutom musikskapare läser även beslutsfattare i musikbranschen och politiken SKAP-Nytt, liksom andra kulturskapare, journalister och studerande.

Du kan både prenumerera på SKAP-Nytt och ladda ned den från SKAP.se >>