Ny upplaga av Stockholm Songwriting Camp i februari 2016

I januari 2015 arrangerade Auddly och ABBA The Museum tillsammans med SKAP och Stockholm Business Region ett internationellt låtskrivarläger i Stockholm. I februari 2016 är Stockholm Songwriting Camp tillbaka.

Denna andra upplagan av Stockholm Songwriting Camp äger rum 5-8 februari 2016 på Pop House Hotel i anslutning till ABBA-museet. SKAP är återigen partner till arrangemanget.

- Stockholm Songwriting Camp ligger i linje med SKAP:s strävan att utöka nätverken för upphovspersonerna och i och med det öka mångfald såväl som konkreta möjligheter till jobb. Redan förra året visade det sig att låtar skrivna på campet kom med som andra länders bidrag till Eurovision, säger SKAP:s ordförande Alfons Karabuda.

Under tre dagar jobbar 45 inbjudna låtskrivare och producenter tillsammans i olika konstellationer. Årets deltagarlista består av låtskrivare från USA, England, Sverige, Sudan, Australien, Frankrike och Jamaica. Besökarna har skrivit för artister som One Direction, Cee Lo Green, Joshua Radin, Zara Larsson, Kylie Minogue, Avicii and Rihanna.

– Vi på Stim är glada att för andra året i rad vara med och stötta ett så viktigt initiativ. Stockholm Songwriting Camp ger Stimanslutna låtskrivare möjligheten att skriva på en internationell scen med samarbetspartners från hela världen, säger Fredrik Wetterqvist, ordförande i Stims nämnd för promotion av svensk musik.

Stockholm Songwriting Camp pågår 5-8 Februari 2016 på Pop House Hotel och arrangeras bland annat med stöd av Stims promotionnämnd

 

Publicerad: 
1 december, 2015
Publicerad i: 
STIM