SKAP deltar på Safe Havens i Malmö

Under två dagar deltar SKAP:s ordförande Alfons Karabuda vid den internationella workshopen Safe Havens 2015 i Malmö. Värdar är, bland andra, Malmö Stad, Kulturrådet och ICORN.
 
På agendan finns hur man på bästa sätt kan främja kulturella rättigheter och i och med det yttrandefrihet och förutsättningar för framtida skapande.
 
Bland deltagarna finns representanter från Kulturdepartementet, musik- och kulturorganisationer, organisationer för mänskliga rättigheter och framförallt de utsatta upphovspersonerna själva.
 
- Det är med stor stolthet jag fick ta del av det beröm som gavs SKAP som en stödjande organisation i processen att sätta utsatta fristadsmusiker i ett professionellt sammanhang. I Sverige har de, under en tidsbegränsad period, kunnat fortsätta sin kamp för demokrati och detta tillsammans med andra SKAP-medlemmar i sin nya stad, säger Alfons Karabuda.


Journalisten Lotta Schüllerqvist intervjuar rapparen Khaled Harara från Gaza, numera SKAP-medlem och fristadsmusiker i Göteborg. Foto: Alfons Karabuda

Publicerad: 
11 december, 2015