Stim svarar på begäran om granskning

I dagarna har ett antal medlemmar hört av sig till Stim med en begäran om granskning för att bl a få mer detaljerad information om fördelningen av intäkter från området "bakgrundsmusik utan rapportering", som avräknas med hjälp av analogi.

Analogiavräkningen innebär att Stim fördelar de pengar som betalats in utifrån musikrapporter på andra områden och utifrån undersökningar med kunder som berättar hur de använder musik i sin verksamhet. Det kan exempelvis vara ett kafé eller en frisörsalong som inte har möjlighet att direktrapportera vilken musik de spelar under ett år.

Här kan du läsa mer om hur Stim fördelar intäkter >>

SKAP har länge propagerat för vikten av ett aktivt engagemang från våra och även Stims medlemmar, det är med andra ord bra med aktiva och ifrågasättande medlemmar. Men tänk på att detaljerad information kring andra medlemmarnas intäkter är konfidentiell med hänvisning till den personliga integriteten. Du som medlem kan däremot få en personlig överblick över hur din egen avräkning påverkas av analogin. Det får du genom att höra av dig till Stims medlemsservice på mejl medlem [at] stim.se eller telefon 08-783 95 00.

Och du är alltid välkommen att höra av dig till SKAP:s kansli om du har några frågor.

Här kan du läsa Stims svar i sin helhet >>

Publicerad: 
27 januari, 2017
Publicerad i: 
STIM