Nu börjar nedräkningen till Stims årsstämma

På måndag kommer kallelsen till Stims årsstämma skickas ut till alla röstberättigade medlemmar med posten, stämman den 29 maj blir den första sedan den nya lagen om kollektiv förvaltning av upphovsrätt började gälla. Vi frågar Stims kommunikationschef Eleonor Otterdahl om det kommer ske några praktiska förändringar under årets stämma?


Foto: privat

– En praktisk skillnad under stämman är att man i år kommer att rösta elektroniskt under stämman, via sin mobiltelefon. Elektronisk röstning är ett bra sätt att effektivisera röstningsprocessen och gör att vi snabbt och tydligt kan redovisa resultatet av omröstningarna. Man behöver inte ha en smartphone, en vanlig mobil fungerar bra, men glöm inte att se till att den är laddad!

– En annan nyhet är att röstberättigade medlemmar för första gången kommer ha möjlighet att rösta på distans, om man till exempel befinner sig utomlands. Vill man rösta på distans, behöver man meddela det senast 15 maj.

Har du något medskick till SKAP:s medlemmar som är röstberättigade i Stim, inför stämman?
– Årets stämma är väldigt viktig, det är många beslut som ska tas, så jag vill verkligen uppmana alla medlemmar att boka in 29 maj i sin kalender och komma till stämman. Sista dag att föranmäla sitt deltagande i stämman är 22 maj. Om du inte kan komma kan du låta en annan medlem företräda dig, men glöm inte att du då behöver ge en fullmakt för detta. All info om detta kommer finnas i kallelsen. 

Information läggs upp löpande på stim.se/arsstamma

Publicerad: 
5 maj, 2017
Publicerad i: 
STIM