snart dags för årets upplaga av polar talks

14 juni är det dags för årets upplaga av Polar Talks, och vi frågar SKAP:s ordförande Alfons Karabuda om SKAP:s roll i Polar Talks och varför man inte får missa årets upplaga.


Foto: Polar Music Prize

Alfons, vilken roll har SKAP och du haft i arbetet kring Polar Talks?
– Jag/SKAP har tidigare haft äran att leda dagen och så även i år. Vi har också varit högst delaktiga i att välja ämnen och bjuda in gäster. Och att intresset för Polar Talks ständigt växer, förra året slog till exempel publikrekord, är förstås väldigt glädjande.

Kan du säga något om årets tema för Polar Talks?
– Musikens värde är ju alltid den röda tråden i Polar Talks. I år kommer vi följa upp de ämnen och teman vi haft med i Polar Talks tidigare och utifrån dessa spaningar också blicka framåt. Musikalisk mångfald och jämställdhet kommer att få mycket plats i året Polar Talks. Jag kommer diskutera geografisk mångfald inom musikens värld med Silja Fischer som är generalsekreterare i The International Music Council. Och Claire Singers, som är konsult inom PR med stor erfarenhet av jämställdhet och mångfaldsarbete, kommer leda en programpunkt som handlar om näringslivets framtid ur ett jämställdhetsperspektiv.

Och så kommer vi att få se prov på mycket spännande musikverktyg som ännu inte finns ute på marknaden, av Frederick Rousseau på IRCAM (IRCAM är ett internationellt erkänt forskningscenter dedikerat att skapa ny teknik för musik. Reds. anm).

Kan vem som helst komma och lyssna?
– Alla är välkomna och jag hoppas att jag får träffa många medlemmar även i år! Och har man inte möjlighet att se Polar Talks på plats i Stockholm kommer SVT att sända hela Polar Talks, och Polar Talks kommer även att sändas på Facebook Live.

Om Polar Talks
Polar Talks presenteras av Polar Music Prize och är en internationell serie inspirerande samtal och framåtblickande föreläsningar där artister, forskare, kreatörer och opinionsbildare samlas kring det återkommande temat ”The Power of Music.” Polar Talks vill lyfta musikens kraft att påverka utvecklingen inom både konstnärliga, sociala, ekonomiska och vetenskapliga områden.

I år fokuserar Polar Talks mer specifikt på framtiden. Vi undersöker omvärldsfrågor såsom mångfald, globalisering, yttrandefrihet, jämställdhet och utveckling inom teknik och forskning. Alla är hörnstenar i hur vi formar vår framtid och Polar Talks kopplar dem även till hur musiken påverkar och bidrar till konstruktiva och innovativa framtidslösningar.

Vi avslutar dagen med en exklusiv intervju på scen med en av årets pristagare, Wayne Shorter, som intervjuas av Miriam Aïda.

Talare: Alfons Karabuda (Polar Music Prize/SKAP), Lisa Lindström (Doberman), Gunnar Bjursell (KI/The Cultural Brain), Claire Singers (Kommunikationsexpert och jämställdhetskonsult), Aniela Unguresan, (EDGE Certification), Ulrika Biesèrt (IKEA Group), Frederick Rousseau (IRCAM), John Groves (Groves Soundbranding), Wayne Shorter (Polarpristagare 2017), Miriam Aïda (artist och musikjournalist).

Dagen kommer även innehålla livemusik och artistframträdanden av studenter från Musikhögskolan Ingesund och jazzmusikern och kompositören Sirintip. Samtliga samtal och paneler hålls på engelska.  

Polar Talks
Kulturhuset Stadsteatern
14 juni 2017
12.30 - 17.30

Mer information om programmet här >>

Publicerad: 
12 maj, 2017