ECSA firar tio år

Nästa vecka fyller ECSA (Europas samlade SKAP-och FST-organisationer) tio år och det kommer firas i Wien nästa vecka. För SKAP är jubileet betydelsefullt eftersom SKAP genom sin ordförande Alfons Karabuda fått förtroendet att leda ECSA sedan starten för tio år sedan. 


Foto: SKAP

- När jag ser tillbaka på upphovspersonernas resa de senaste tio åren kan jag inte annat än att känna mig väldigt stolt. Från att inte ha en egen röst i EU, utan istället ofta representeras av våra motparter, till att nu stå så starka att vi till och med är med och skriver den nya upphovsrättslagen, vilken resa!, säger SKAP:s ordförande Alfons Karabuda.
 
- Det här hade aldrig blivit möjligt om vi inte byggt ett starkt förtroende hos politikerna och våra kollegor inom andra kulturområden. För tio år sedan hade det varit otänkbart att musikskaparna skulle ha en ledande roll i relation med andra kreatörer, till exempel författare, journalister, och regissörer. SKAP ska ta åt sig äran för det eftersom våra medlemmar inte bara gör bra musik, utan för att vi också ligger i framkant på de områden som behövs för att göra skillnad på en utsatt marknad. Grattis ECSA och grattis SKAP!
Publicerad: 
6 oktober, 2017