Årets första möte med film- och mediamusikgruppen

I onsdags hade film- och mediamusikgruppen sitt första möte för i år. Ett antal välrenommerade kompositörer, tillika SKAP-medlemmar, verksamma inom exempelvis film, tv och reklam möttes med SKAP:s ordförande Alfons Karabuda. De diskuterade frågor som kommer ligga högt på agendan under året.

– Att möta film och mediamusikgruppen är alltid inspirerande. De är inte bara kreativa kompositörer utan också entreprenörer med förmåga att se helhet och skärskåda de utmaningar vi har framför oss. Dagens möte var inget undantag. SKAP:s administration har en gel del att gå vidare med efter mötet, till gagn för hela SKAP-kollektivet, säger Alfons Karabuda.


Foto: Gilda Romero

Kort om film- och mediamusikgruppen: gruppen består av kompositörer verksamma inom exempelvis film, tv, reklam och tv-spel. Gruppen har haft kontakt under föregående år, bland annat för samarbete med SKAP gällande avtal, något som bland andra Fredrik Emilsson bidragit till och som resulterat i att SKAP kunnat ta fram nya riktlinjer för beställningsverk som kommer publiceras i dagarna.

Den ideella rätten/Creditfrågan, tvångsförläggeri och utveckling av Stims verksamhet var några av de frågor som stod högt på agendan under mötet, och gruppen diskuterade även vilka seminarier och samarbetsytor som SKAP bör prioritera under året.

Det händer mycket kring våra film- och mediamusikkompositörer just nu! Håll till exempel utkik efter:
• Jean Paul Wall som medverkar i panelen "How to be your agent?" på Nordiska Filmmusikdagarna som äger rum 18 februari i Berlin, som en del av filmfestivalprogrammet på Berlins filmfestival.
• Lisa Holmqvist som komponerat musiken till Lisa Langseths omtalade film Euphoria som har premiär i dagarna.
• SKAP-medlemmen Björn Olsson som är nominerad till nordiska filmmusikpriset Harpa som delas ut 18 februari i Berlin.
Karl Frid och Pär Frid och Jon Ekstrand som är guldbaggenominerade för filmerna Citizen Schein respektive Borg

Publicerad: 
18 januari, 2018