Mötesrally på SKAP:s kansli

Året har rivstartat och i veckan hade SKAP flera internationella besök på kansliet, med representanter från ECSA, PRS for Music och Filmregion Mälardalen bland annat. 
- Ruljangsen på SKAP: s kansli i veckan är ett tecken på att mycket är i görning just, men också att SKAP är en naturlig knytpunkt och partner för alltfler. En riktigt bra vecka helt enkelt, säger SKAP:s ordförande Alfons Karabuda.

Foto: SKAP

Veckans möten i urval:
Markus Nordenstreng från finska motsvarigheten till SKAP besökte kansliet i veckan. Tillsammans med våra finska kollegor intensifierar SKAP arbetet för en mer rättvis fördelningsmodell från intäkterna tjänster som Spotify. 

ECSA:s (Europeiska SKAP-organisationernas samarbetsorgan) generalsekreterare Patrik Ager besökte SKAP för att diskutera vägen framåt för arbetet med den nya upphovsrättslagstiftningen, ett arbete som är inne i en intensiv fas. SKAP skrev även under ett samarbetsavtal med ECSA:s kring deras "Welcome Hub". Hubben är ett europeiskt nätverkssamarbete mellan alla ECSA:s medlemsländer. Sedan tidigare finns det också ett etablerat samarbete med USA/Los Angeles.   

Genom besöket med musikskaparkollegan och PRS vice ordförande Simon Darlow stärker vi banden mellan våra upphovspersoner och de i Storbritannien. 

SKAP: s uppdrag att stärka Stockholm som musikstad fortsätter, och det diskuterade Alfons Karabuda i mötet med Jeanette von Arnold från Filmregion Mälardalen. Fråga om att stärka filmmusiken och dess kreatörer låg högt på agendan.


 

Publicerad: 
26 januari, 2018