SKAP deltar på politikerveckan i Järva

Under politikerveckan på Järvafältet kommer SKAP att arrangera seminarium på temat: En inkluderande och hållbar kreativ sektor: så skapar vi morgondagens svenska musikunder!
Seminariet äger rum lördag nionde juni kl 17-19.

Alfons Karabuda, hur kommer det sig att SKAP väljer att närvara just under Järvaveckan?

– Politikerveckan i Järva är en spännande arena som hela tiden växer och lockar alltfler beslutsfattare. Det känns som en naturlig plats för SKAP att påverka och driva våra hjärtefrågor: en hållbar och inkluderande musikbransch, säger han.

Det här är SKAP:s programpunkter under Järvaveckan:

  • SKAP bjuder in tongivande musikaktörer med fokus på ungdomar i utsatta grupper, som berättar om erfarenheter och önskemål inför framtiden.
  • ​Kunskap om musikbranschen är ofta en fråga om socioekonomisk bakgrund. ”Din musikbusiness” har under sex år erbjudit gratis seminarier för unga skapare där de får veta allt om sin musikbusiness. Ametist Azordegan pratar m Syster Sol om utmaningarna hon mött som kvinna i musikbranschen.
  • SKAP tar pulsen på partiernas ungdomsförbund och ber morgondagens politiker bidra med sina visioner om hur Sverige även i framtiden ska kunna ha en hållbar kreativ sektor.

Fakta om Järvaveckan:
För tionde året i rad anordnas Järvaveckan på Spånga IP i Stockholmsstadsdelen Tensta. Festivalen är öppen mellan klockan 15.30 och 20.00 den 9-17 juni. Varje dag står ett politiskt parti för huvudtalet.

Lördag 9 Juni, Feministiskt initiativ
Söndag 10 Juni, Liberalerna
Måndag 11 Juni, Centerpartiet
Tisdag 12 Juni, Kristdemokraterna
Onsdag 13 Juni, Miljöpartiet
Torsdag 14 Juni, Moderaterna
Fredag 15 Juni, Sverigedemokraterna
Lördag 16 Juni, Vänsterpartiet
Söndag 17 Juni, Socialdemokraterna

Källa: Järvaveckan.se

 

Publicerad: 
25 maj, 2018