En intensiv höst väntar!

Efter en lång vår med många debatter, omröstningar i EU och viktiga nyheter för oss musikskapare kommer äntligen en (klyschvarning!) välbehövd semester för många. Men i augusti sätter vi igång igen, framför allt med den tidiga höstens tre stora arrangemang vi arrangerar:

– Den 2-3 september står Skap som värd då musikskaparorganisationerna från Sverige, Norge, Danmark, Island och Finland träffas i Stockholm inom ramen för nätverket NPU. Syftet med NPU är att dela erfarenheter och koordinera arbete i gemensamma frågor för musikskapare i hela Norden, exempelvis möjliga tekniska lösningar för att förenkla upphovsrättsersättningar. Skap har även den stora äran att utse NPUs hederspris till en kompositör eller upphovsperson som har gjort ett exceptionellt bidrag till musiklivet.

– Den 22 september går nästa upplaga av Din Musikbusiness av stapeln på Debaser Strand, denna gång med bland andra Silvana Imam som en av gästerna. Biljetter släpps i i augusti, men blocka kalendern redan nu! 

– Den 7-9 oktober arrangeras ECSAs General Assembly samt en efterföljande konsert med Stockholms Saxofonkvartett på KMH i Stockholm. Representanter för upphovsrättsorganisationer från hela Europa träffas och arbetar med de så viktiga och EU-centrala frågorna samt nätverkar, utbyter idéer och samordnar sina insatser i grupper och kommittéer. Skap har inititerat ett tätt samarbete med Stockholms stad och Stockholms Business Region med ett mål och förhoppning att de europeiska musikskaparna ska kunna bidra än mer framöver till att Stockholm blir den musikhuvudstad staden har sagt sig vilja bli. Skap är, i samarbete med FST, nationell värd och tillsammans med Stockholms Stad välkomnar vi delegaterna med en mottagning i Stadshuset. 

– Under hösten offentliggörs även Skaps priser – ett trettiotal låtskrivare och kompositörer som hyllas av sina musikkollegor! 

Publicerad: 
2 juli, 2019